Menu

Dé Dag van de BTW

De BTW praktijk op basis van actuele problemen
“Dé Dag van de BTW 2020” bestaat uit 7 seminaries waarvan u er 4 naar keuze kunt volgen. 
Elke sessie/workshop behandelt een actueel BTW probleem die aanleiding geeft tot verkeerde behandeling, discussie met de BTW controle en boetes.
Bij elke topic duiden wij de belangrijkste knelpunten en gevaren op basis van praktijkervaring en BTW controles.
Elke sessie is zeer praktijkgericht opgevat, met praktijkgevallen, voorbeelden, oefeningen, … 
U kunt trouwens eveneens uw praktijkvragen op voorhand doorsturen, zodat de sprekers hiermee kunnen rekening houden tijdens hun workshop.


 

Dé Dag van de BTW 2020
Programma
09.00u - 10.30 u – keuze tussen
  Btw valkuilen bij e-commerce !
 
Welk BTW tarief bij   
samengestelde handelingen ?!
    
10.45 u -12.30 u – keuze tussen
  Aftrek BTW: actuele discussies met fiscus
 
(Harde) Brexit & BTW -
De impact van Brexit op BTW, 
de gevolgen & voorbereidingen
    
12.30 u – 13.30 - Lunch
13.30 u – 15.00 u – keuze tussen
 Btw-reismargeregeling.
 Vaker van toepassing dan gedacht.

  
BTW eenheid en onroerende transacties. 
 
15.15 u – 17.00 u

Capita selecta BTW Actua

Deelname

Deelnameprijs bedraagt € 420 (excl. BTW). Voor de bijkomende deelnemers van hetzelfde bedrijf bedraagt de deelnameprijs € 350 per bijkomende deelnemer.
De opleidingen zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 50% kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief de cateringkosten.
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.
Bij inschrijving ontvangt u steeds een bevestiging, met een routebeschrijving en de factuur.

 

Accreditatie / aanwezigheidsattest


Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

De sprekers

Bart Buelens

EY

Bart Buelens is director bij EY. Hij is een veelgevraagd spreker voor btw-seminaries. Bart is lid van de kernredactie Fiscale Actualiteit.
Daarnaast is hij auteur van diverse btw-publicaties. Hij publiceert ook regelmatig btw-artikels in vaktijdschriften.

Els Meynendonckx

The Vat House


Els Meynendonckx startte haar professionele loopbaan in 1994 bij Coopers & Lybrand. Van in het begin specialiseerde ze zich in de btw-wetgeving. Daarbij heeft ze niet alleen als adviseur van bedrijven gewerkt, doch ook een tijd als ambtenaar bij de FOD Financiën. Zij was manager bij de btw-afdeling van PricewaterhouseCoopers en ook een tijd inspecteur bij de Btw-administratie. Ze heeft ervaring met btw-audits en btw-controles, als adviseur en als controleur, en met het begeleiden van Belgische en buitenlandse bedrijven in hun btw-problematiek. Dit op verschillende niveaus en in verschillende materies, bv. onroerend goed, administratieve verplichtingen, logistieke uitbouw van een onderneming. Daarnaast is zij ook regelmatig spreker tijdens btw-opleidingen, zowel m.b.t. Belgische als Europese topics.

Evy Van Dijck

Dé btw-lijn

Frank Borger

The VAT House

Frank Borger, partner THE VAT HOUSE Frank Borger was van 1988 tot 1989 voltijds assistent aan de faculteit Rechten van de VUB. In 1990 werd hij belastingconsulent bij het Antwerpse en Brusselse kantoor van Coopers & Lybrand. Frank werd in 1997 mede-oprichter van Het BTW Huis. Frank is docent aan de Fiscale Hogeschool en gastdocent aan de Karel De Grote Hogeschool Antwerpen, alsook spreker op diverse vakseminaries. Daarnaast publiceert Frank in vakliteratuur en is mede-auteur van enkele basiswerken inzake btw. Buiten zijn gedetailleerde kennis van de Belgische btw, volgt Frank ook de btw-wetgeving van andere EU-lidstaten.

Jurgen Opreel

De btw-lijn

Jurgen Opreel, btw-adviseur sinds 1996, heeft een jarenlange ervaring in de btw-materie opgebouwd.
Jurgen is spreker op tal van btw-seminaries, interne bedrijfsopleidingen, geeft les aan de Fiscale Hogeschool en de KHLeuven, is auteur van vele publicaties inzake btw, waaronder het jaarlijks btw-jaaroverzicht en regelmatige bijdragen in Fiscale Actualiteit.
Daarnaast is Jurgen ook actief als spreker inzake btw op internationale conferenties. Hij volgt dan ook dagdagelijks de evoluties in de btw-materie, zowel nationaal als internationaal.

Rob Van den Plas

De btw-lijn

Rob Van Den Plas startte zijn carrière als btw-expert in 1996, eerst bij een internationaal advocatenkantoor, later bij Arthur Andersen/Deloitte waar hij werkzaam was tot eind 2013.
Hij heeft meer dan 17 jaar btw-ervaring op het vlak van advisering, planning en herstructureringen, op nationaal en internationaal vlak voor zowel ondernemingen als publieke instellingen, overheidsbedrijven en non-profitorganisaties.
Rob is regelmatig spreker over diverse btw onderwerpen op seminaries en opleidingen en doceert aan de KHL.